Оратівський ЗДО "Сонечко", смт. Оратів
Вінницька область, Вінницький район

Мій улюблений світ без насильства 

 

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Дошкільний вік – найважливіший етап у розвитку дитини. Це період долучення до загальнолюдських цінностей, час встановлення перших взаємин із людьми. Тому в рамках акції, практичним психологом Кучерук Л.М. та вихователями дошкільних груп закладу проведено ряд заходів – консультації,  бесіди з метою формування свідомості учасників освітнього процесу щодо нетерпимого ставлення до насильства та поваги до прав і обов’язків дітей.

 Ігри, заняття, читання казок, виготовлення колажів з дітьми  сприяли виробленню навичок зниження негативних емоцій, навчанню дітей альтернативних варіантів поведінки в ситуації агресивності,  дій щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, є порушенням прав людини.

Виходзь О.О., в. о. директора закладу, подякувала всім педагогам в  організації акції та наголосила на те, що всі заходи допомогли учасникам в черговий раз замислитися над проблемами насильства в суспільстві.

    

« повернутися до списку новин

 

 

Логін: *

Пароль: *