Оратівський ЗДО "Сонечко", смт. Оратів
Вінницька область, Вінницький район

Правила роботи Оратівського ЗДО «Сонечко» під час адаптивного карантину

Згідно з рішення комісії ТЕБ і НС від 23.07.2020,  наказу відділу освіти, культури, молоді та спорту від 27.07.2020 Оратівської селищної ради,  з 03 серпня Оратівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» відновлює функціонування в умовх адаптивного карантину з відвідуванням дітей, батьки яких з поважних причин не мають можливості залишати дітей дома.

Всі ми мусимо усвідомити: так, як раніше, вже не буде. Карантин вніс жорсткі корективи в звичне життя, і дитячий садок працюватиме за нових умов з дотриманням низки санітарних вимог. 

Найперше, до дитячих садків не допускатимуться діти та працівники із ознаками гострих респіраторних захворювань та температурою вище 37,2.

Навіть якщо хтось із батьків, поспішаючи на роботу, спробує «нагодувати» дитину ліками і відправити до садка в надії, що все минеться, а під час перебування в закладі у дитини виявлять симптоми ГРЗ, її негайно (!) переведуть в ізолятор і батьки змушені будуть  забрати дитину. Поява хворого в колективі в умовах епідемії – це наражання на небезпеку оточуючих, вияв безвідповідальності та грубої неповаги до педагогів і дітей.

Якщо ж ваша дитина здорова, і ви все ж плануєте з 03 серпня привести її до дитячого садка, уважно вивчіть нові правила перебування в закладах освіти і, по можливості, в доступній формі розкажіть про них своїм дітям.

Правило 1. Дотримання соціальної дистанції.

Як би не скучила дітвора один за одним, обійми, поцілунки в умовах епідемії під табу. Поясніть дитині, що таке інфекція, як вона передається і чим небезпечна. Переконайте, що поки необхідно утриматися від фізичного контакту з іншими дітьми. Роз'яснювальну роботу будуть проводити і педагоги, але перше слово за батьками.

Правило 2. Гігієна і дезінфекція.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2020 року №25 та рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України В. Ляшка ніхто, крім працівників і вихованців, не може заходити у будівлю садочка. На час карантину вихователь повинен зустрічати дітей і батьків на вулиці. Батьки або особи, які супроводжують дітей, мають бути у масках. На вході буде проводитись температурний скринінг дітей.

Правило 3. Правило іграшок.

Улюблені ляльки, машинки, трансформери залишаються вдома. Приносити свої іграшки до дитсадка не можна!

 На час адаптивного карантину під забороною м'які іграшки. Їх в групах не буде. Як не буде і килимів для гри. Більшу частину часу діти проводитимуть на свіжому повітрі.

Нагадуємо про необхідну наявність змінного одягу та взуття тільки на 1 день.

Зазначений перелік нових вимог не є остаточним, тому варто з увагою дослухатися до порад та рекомендацій, які надуть педагоги.

Підсумовуючи, вкотре наголошуємо: епідемія Covid-19 в Україні триває, а відтак триває і карантин.

Тому, шановні батьки, якщо у вас є можливість залишати дитину вдома і поки не вести до дитячого садка, наполегливо радимо так і зробити! Розуміємо, що багато хто з вас не має вибору, бо має йти на роботу. Розуміємо, що бабусі «на няньках» втомилися, а малеча знудилася за час тривалих обмежень. Але всі ми прагнемо здоров'я своїм дітям, і ніхто, крім родини, про це краще не потурбується. Тому якщо можна утриматися від відвідування дитячого садка – утримайтеся. Таким чином ви зменшите небезпеку для здоров'я і життя рідних та оточуючих.

В.о. директора ЗДО  Н.М. Саченко.

« повернутися до списку новин

 

 

Логін: *

Пароль: *