Оратівський ЗДО "Сонечко", смт. Оратів
Вінницька область, Вінницький район

Прекрасна мова солов’їна

Цікаво і змістовно з 10 по 14 лютого у ЗДО «Сонечко» пройшов тиждень української мови. Мета – показати дітям красу і багатство рідної мови, сприяти розширенню словникового запасу, розвитку творчих здібностей; розвивати почуття національної гідності; виховувати любов до народної мудрості, рідного слова.

Упродовж тижня вихователями закладу були організовані та проведені тематичні дні: «Наша рідна мова», «Народні перлини для маленької дитини», «Українська народна казка», «Поети, які прославили Оратівщину».  

Педагоги підготували для своїх вихованців цікаві заняття,  пізнавальний матеріал: вчили вірші, загадували загадки, промовляли скоромовки, прислів'я, приказки про рідну мову, грали в різноманітні мовні ігри, брали участь в хороводах.

Музичний керівник Камінська О.В. з вихованцями груп (середньої «Калинка» та старшої «Веселка») підготувала, а вихователь  Кириленко Л.Ю. провела чудове свято «Прекрасна  мова солов’їна».

Головним завданням свята було донести до дітей, що мова – це Божий дар, а мовлення – скарб, без якого не може існувати  народ.  Розпочалось дійство легендою про те, як нашим пращурам дістався неоціненний дар – українська мова.

Любов до рідної мови діти висловили у своїх виступах, де щиро декламували вірші, співали пісні, танцювали таночки, грались в народні ігри, пригадували прислів’я, тощо.

« повернутися до списку новин

 

 

Логін: *

Пароль: *